Catering

Inget arrangemang är för litet eller för stort för Sjölyckan. Av oss kan du hyra bara porslinet men du kan också lämna över hela arrangemanget inklusive tält, barbygge, ljud- & ljussättnings osv. Med över 30 års vana av catering har vi rätt kunskap och utrustning för de flesta arrangemang, inte minst bröllop.
Vilken mat som lämpar sig bäst i olika sammanhang, i olika miljöer, lokaler och årstider är kunskap som är väsentlig. Vikten av god logistik vid dessa arrangemang kan inte överskattas. Tillgång till duktig och flexibel personal, bra utrustning såsom stolar, porslin, dukar, kandelabrar m.m. är en annan styrka vi skaffat under årens lopp.

 

Kontakta gärna oss på Sjölyckan för råd och tips kring ditt arrangemang! Därefter lämnar vi gärna en offert på dina önskemål.

 

Fråga dig själv:
  • Hur mycket är jag beredd att göra själv? (tält, möbler, dukning, servetter, glas, porslin, varmhållning, servering, städning mm.)
  • Vilka kontakter har jag bland släkt och vänner?
  • På vilken nivå vill jag lägga middagen/festen?
  • Varför har jag valt denna platsen/lokalen?
  • Hur löser jag kyla/värme? Räcker strömmen till?
  • Kommer transporterna att fungera till och från platsen?
  • Hur tar sig gästerna hit och härifrån?
  • Hur påverkas jag av olika vädertyper och vilka lösningar behövs?
  • Vilka oförutsedda situationer kan uppstå? Finns lösningar?

Så här arbetar Sjölyckan: 

Att ta ansvar för maten till ett bröllop/fest är ett speciellt uppdrag. Det är ett hedersuppdrag. Det ställer unika krav på oss som leverantör. Vi får inte en ”andra chans”, allt annat än perfekt resultat är en katastrof.

Som kund bör du ställa dig frågan: Vad har jag för garantier?

Vi på Sjölyckan har arbetat med bröllopscatering i över 30 år. Vi åtar oss cirka 30 uppdrag per år men inte mer än ett per kväll. Vi annonserar inte för nya uppdrag, utan hela vår verksamhet bygger på ett gott rykte (”mun mot mun metoden”). Vårt enda sätt att få nya bröllopsuppdrag är att göra så pass bra ifrån oss att ryktet sköter resten.

Garantin då? Du betalar naturligtvis i efterhand, under förutsättning att vi fullgjort vårt åtagande. Hittills har närmare tusen brudpar tyckt att vi gjort det!

Meny

Självklart har vi inga färdigtryckta menyer…

Först måste vi naturligtvis träffas och känna att ”kemin stämmer”, att vi har samma uppfattning om arrangemanget. Därefter har vi många frågor som i högsta grad påverkar menyn:

  • Hur många gäster?
  • Hur långt ska maten transporteras?
  • Tillgången på färska varor?
  • Hur lång tid mellan beredning och förtäring?
  • Vilken årstid?
  • Utländska gäster? Tema? Allergier? Hur serveras maten? Buffé? 

 

Det är vår uppfattning om att de som arbetar med bröllopsmat måste ställa dessa frågor och några till innan menyn spikas – om man inte vill chansa förstås…